Tijdsplanning 02-09-2019 t/m 01-03-2020
Opdrachtgever Gemeente Alphen aan den Rijn
Locatie Rijndijk-West in Hazerswoude Rijndijk


Hazerswoude-Rijndijk heeft een gemengd karakter en bestaat uit twee wijken; Oost en West. De Oude Rijn vormt de noordelijke grens en aan de zuidkant doorkruisen de spoorlijn en de N11 het dorp. Groenendijk (Hazerswoude-Rijndijk West) is de oudste wijk van met een lange geschiedenis. In Groenendijk zijn nog veel bouwelementen aanwezig van het zelfstandige dorp dat het ooit was. Het kenmerkt zich van oudsher door een zeer hechte gemeenschap. (Uit het ‘Dorpsplan Hazerswoude-Rijndijk 2018-2022’ van gemeente Alphen aan den Rijn).

Na de aanleg van de N11 bleef de Rijndijk-West een sluiproute voor verkeer dat structureel te hard rijdt. Dit komt de leefbaarheid in de wijk niet ten goede. Een belangrijk punt voor de bewoners is een goede bereikbaarheid, het omlaag brengen van de snelheid en verminderen van sluipverkeer.

Werkzaamheden
De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen Groenestein en de Gemeneweg (rotonde N209). Het werk bestaat uit het verwijderen van bestaande infrastructuur en verhardingen, het verrichten van grondwerk en het aanbrengen van verhardingen, kolkaansluitingen, groenvoorzieningen en straatmeubilair.

Werkwijze
De werkzaamheden hebben we verdeeld in 3 fases. Per fase voeren we 4 stappen uit:

  • Afsluiting fietspad, rijbaan als éénrichting beschikbaar gesteld voor bestemmingsverkeer
  • Afsluiting rijstrook 1, rijbaan als éénrichting beschikbaar gesteld voor bestemmingsverkeer
  • Afsluiting rijstrook 2, rijbaan als éénrichting beschikbaar gesteld voor bestemmingsverkeer
  • Afsluiting volledige rijbaan (1 dag i.v.m. deklaag)

Communicatie
Vanaf 4 september is er iedere woensdag een inloop uur van 15.00 tot 16.00 uur in de bouwkeet aan Rijndijk 83.

Ook kunt u de werkzaamheden volgen via ‘de BouwApp’, herkenbaar aan de gele helm. Download de gratis app uit de Playstore en Appstore. Als u het project ‘Herinrichting Rijndijk-West’ aanmeldt als favoriet dan ontvangt u berichten als wij nieuwe informatie online zetten.

Extra informatie

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@bunnikgroep.nl

Telefoon: 0172 5522 00